Szeles ház

A felületfűtési (padlófűtési, mennyezetfűtési, falfűtési) rendszerek előnyei a radiátorral szemben

A mennyezethűtés előnyei a hagyományos klímaberendezésekkel (fan-coil, split) szemben:

A mennyezethűtés működési folyamata

1. ábra A mennyezethűtés működési folyamata

 


A közös felületfűtő, felülethűtő rendszerek további előnyei a hagyományos fűtő-hűtő berendezésekkel szemben:


Nem kell külön fűtő- és hűtőrendszert kialakítani, ami a beruházási költséget kedvezőbbé teszi. A hőszivattyúval a használati melegvíz felmelegítéséhez szükséges energia télen és nyáron is a legenergiatakarékosabban fedezhető. A hőszivattyú és a felületfűtési, felülethűtési rendszer teljes beruházása ma már nem igazán haladja meg a hagyományos épületgépészeti rendszerek beruházási összköltségét.

Egy ház klasszikus épületgépészeti beruházása esetében általában a fűtési rendszer hőforrása gázkazán. Ehhez szükséges egy gázkazán, a gázvezetés beköttetése, gáztechnikai szerelvények, árokásási munkálatok, az épület gázhálózatának a megtervezése, a közműhálózatra való csatlakozása, engedélyeztetése, kivitelezése. Szükséges még egy kéményrendszer, annak a tervezése, engedélyeztetése, kivitelezése. A nyári melegben a megfelelő hőmérséklet biztosításához a klasszikus megoldás egy vagy több „légfúvásos” split klíma elhelyezése, mely huzatos, zajos üzemvitelt nyújt. Jó minőségű rendszer esetében a teljes beruházási költség így eléri a hőszivattyús felületfűtés, -hűtés költségét.


Az általunk forgalmazott PipeLife padlófűtési csővezetékek és PipeLife mennyezet fűtési-hűtési csővezetékek oxigéndiffúzió elleni védelemmel rendelkeznek.

PipeLife padlófűtés

2. ábra PipeLife padlófűtési megoldás

PipeLife csőrendszer vakolatba


3. ábra PipeLife csőrendszer vakolatba integrálható mennyezetfűtési, mennyezethűtési csőhálózathoz (nedves felület fűtési-hűtési rendszer)

PipeLife mennyezetfűtés monolit vasbeton födémbe


4. ábra PipeLife csőrendszer monolit vasbeton födémbe önthető mennyezetfűtési, mennyezethűtési csőhálózathoz (nedves fektetésű felület fűtési-hűtési rendszer)

5. ábra PipeLife csőrendszer álmennyezetbe szerelhető mennyezetfűtési, mennyezethűtési csőhálózattal (száraz fektetésű felület fűtési-hűtési rendszer)

 

A PipeLife gyártó egy nagy múltú, nemzetközi vállalat, de a csővezetékek gyártása hazánkban történik. A céljuk a Magyarországon árban is piacképes, rendkívül jó ár-érték arányú padlófűtés-, mennyezetfűtés-, falfűtés-, mennyezethűtés- és falhűtésrendszerek tervezése és kivitelezése, melyben a PipeLife termékcsalád egy tökéletes megoldást nyújt!

Vállaljuk családi házak, lakások, társasházak, irodák, ipari csarnokok hőszivattyús fűtési-hűtési rendszereinek és központi hővisszanyerős szellőzéstechnikai rendszereinek a gépészeti tervezését. Igény esetén a tervezést követően mi magunk is adunk árajánlatot a tervezett gépészetirendszer-kivitelezésre. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérem, forduljon hozzánk bizalommal. 

tel.: 0036-20-362-8452
e-mail: drkassaimiklos@klima-pest.hu

Dr. Kassai Miklós PhD.
okl. gépészmérnök


Épületgépész tervező
(Kamarai szám: GT 13-14036) 

Energetikai Tanúsító
(Kamarai szám: 13-50642)

Felelős műszaki vezető (MV-ÉG)

Műszaki ellenőr (ME-G)
Építménygépészeti szakértő (SZÉS3)
Épületenergetikai szakértő (SZÉS6)

Ossza meg ismerőseivel!


Érdekelődés

Minden jog fenntartva a Kassai Klíma Kft. részére! 2020 Oldaltérkép